ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 52ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (2023)

 


«Λόγου και Τέχνης παίδευσις»
Δράσεις αγωγής στις τέχνες

Για έκτη συνεχή χρονιά το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του ΟΡ.ΦΕ.Ο. οργανώνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου την ενότητα: «Λόγου και Τέχνης παίδευσις», στην οποία περιλαμβάνονται εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις και βιωματικά εργαστήρια τέχνης. Οι φετινές δράσεις έχουν τίτλο: “PROJECT BERNARDA ALBA” και είναι αφιερωμένες στον Ισπανό ποιητή Federico García Lorca (1898-1936) .

ΤΡΙΤΗ 29 & ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ. Ώρα 20.30
«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα
και παράλληλη installation
Ο χώρος του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών μεταμορφώνεται σε πολυμεσική installation και διαδραστικό σκηνικό με θεματικό πυρήνα το θεατρικό έργο: «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Οι έφηβες/οι της θεατρικής ομάδας του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του ΟΡ.ΦΕ.Ο. επεξεργάζονται το γνωστό θεατρικό έργο του Lorka και το δραματοποιούν σε νέα μορφή εντάσσοντας προσωπικές βιωματικές εμπειρίες και συν-διαμορφώνοντας τη σκηνική του παρουσίαση με τη μορφή διαδραστικής installation.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Στο πλαίσιο του “PROJECT BERNARDA ALBA” θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για νέους/ες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
«Παραδοσιακές μουσικές της Μεσογείου». Ο Δημήτρης Καραμούζας, μουσικός με πολύχρονη εμπειρία στην οργανική παραδοσιακή μουσική και άριστη γνώση της δυτικής μουσικής, οργανώνει μουσικό εργαστήριο γνωριμίας με παραδοσιακούς ήχους της Μεσογείου με άξονα τη μουσική ερμηνεία των θεατρικών έργων του Λόρκα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023
«Σύγχρονες δραματουργικές οπτικές της γυναικείας ταυτότητας στο έργο του Λόρκα». Οι δημιουργοί της θεατρικής παράστασης «Γέρµα – el cuerpo muerto», η οποία αποτελεί διασκευή της «Γέρµα» του Λόρκα, θα συζητήσουν με τις/τους νέες/ους του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων», τον σύγχρονο προβληματισμό για τη δραματουργική επεξεργασία της γυναικείας ταυτότητας στο θεατρικό έργο του Λόρκα. Το βιωματικό εργαστήριο θα εμψυχώσουν η σκηνοθέτης Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου, η ηθοποιός Ιφιγένεια Καραμήτρου και η μουσικός Λίνα Ζάχαρη και θα προηγηθεί της ομώνυμης θεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί το ίδιο βράδυ στο Ρωμαϊκό θέατρο του Δίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023
«Συνθέτοντας μουσικά ηχοτοπικά περιβάλλοντα». Ο συνθέτης και sound artist Δημήτρης Μπάκας οργανώνει βιωματικό εργαστήριο γνωριμίας με την ηλεκτροακουστική μουσική και τις διαδικασίες σύνθεσης μουσικών ηχοτοπίων. Τελικός στόχος του εργαστηρίου είναι η σύνθεση μουσικού ηχοτοπίου, που θα εμπνέεται από το θεατρικό κείμενο «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και θα βασίζεται σε αυθεντικά ηχητικά αποσπάσματα από την προετοιμασία του έργου που θα παρουσιάσει το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΛΕΤΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΚΟΚΟ | COLOR PALLETES INSPIRED BY BAROQUE AND ROCOCO ART | ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 4 \ DESIGN \ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 37 | MULTIMODAL TEXTS 37