ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 53ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (2024)

 


«Λόγου και Τέχνης παίδευσις»
Δράσεις αγωγής στις τέχνες
Βιωματικά εργαστήρια, Θέατρο, συζητήσεις

Για έβδομη συνεχή χρονιά το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “Deep Eyes”» του ΟΡ.ΦΕ.Ο. οργανώνει στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου την ενότητα: «Λόγου και Τέχνης παίδευσις», στην οποία περιλαμβάνονται εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις και βιωματικά εργαστήρια τέχνης. Οι φετινές δράσεις εντάσσονται στον “Djenda project” που υλοποιεί τη φετινή χρονιά το Ε.Π.Δ.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 & ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024
Ώρα 21.00
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Djenda project
Θέατρο
«Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “Deep Eyes”» Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου

H νεανική καλλιτεχνική ομάδα του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “Deep Eyes”» του ΟΡ.ΦΕ.Ο. παρουσιάζει τη μεταδραματική θεατρική παράσταση “Djenda project”, η οποία συνδυάζει ποιητικό λόγο, κίνηση, προσωπικές αφηγήσεις ζωής, επιτελεστικές πρακτικές και πολυμεσικό περιβάλλον. Η νεαρή Djenda αναζητά το προσωπικό της νόημα στο σύγχρονο δυστοπικό κοινωνικο-πολιτισμικό περιβάλλον σε μια πορεία παιδαγωγίας και πνευματικής ενηλικίωσης. Το θεατρικό κείμενο αποτελεί διακειμενική σύνθεση διαφόρων μορφών λόγου, που επεξεργάστηκε συνεργατικά η καλλιτεχνική ομάδα, εντάσσοντας προσωπικά βιώματα και προσκαλώντας τη συμμετοχή και διάδραση του θεατή.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024
«Εισαγωγή στην πολυφωνική μουσική»


Ο Δρ Γιάννης Αδαμίδης, μουσικός με πολύχρονη εμπειρία στην ενόργανη και χορωδιακή μουσική, οργανώνει στο σχολικό κτίριο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας της Κατερίνης μουσικό εργαστήριο γνωριμίας με τη δυτική πολυφωνική μουσική. Στο δεύτερο μέρος ο Γ. Αδαμίδης θα παρουσιάσει στις/ους συμμετέχουσες/ντες του εργαστηρίου το εκκλησιαστικό όργανο της Ευαγγελικής Εκκλησίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024
«Διερευνώντας συγκρουσιακές καταστάσεις των νέων μέσα από τεχνικές του Θεάτρου του Καταπιεσμένου»


Η Μάρθα Κατσαρίδου, επίκουρη καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο γνωστικό αντικείμενο «Θέατρο στην εκπαίδευση» και ο Koldo Vío, σκηνοθέτης – θεατροπαιδαγωγός, θα πραγματοποιήσουν τρίωρο βιωματικό εργαστήριο που απευθύνεται σε νέους/ες. Με βάση το στοιχείο του αντιθετικού διαλόγου οι συμμετέχουσες/ντες στο θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο θα κληθούν να καταθέσουν εμπειρίες καταπίεσης που τις/τους απασχολούν, να αναστοχαστούν τις μορφές βίας που ενυπάρχουν στην κοινωνία και να ενδυναμώσουν τις ενδογενείς τους ικανότητες αντίστασης και θέλησης για κοινωνική αλλαγή, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές καλλιτεχνικές τους ικανότητες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024
«Εργαστήριο οπτικής επικοινωνίας»


O Mike Rafail, multidisciplinary designer και ιδρυτής του design studio & interactive space: “that long black cloud”, με πολύχρονη εμπειρία, βραβεία και συνεργασίες στον γραφιστικό σχεδιασμό και στις οπτικές τέχνες (Beetroot Design Group, Fighting Monkey/Rootlessroot, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Κ.Θ.Β.Ε. κ.ά.) παρουσιάζει στο εργαστήριο του στη Θεσσαλονίκη δημιουργικές ιδέες σχεδιασμού καλλιτεχνικών projects συνδυάζοντας ποικίλες μορφές έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από το graphic design, τη φωτογραφία και τη βίντεο art.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024
«Εργαστήριο γραφιστικής και φωτογραφίας»


Ο Σπύρος Τσιλιγκιρίδης, γνωστός γραφίστας του δημιουργικού εργαστηρίου "GRAPHIC BOX", οργανώνει στο ατελιέ του στη Θεσσαλονίκη σεμινάριο γνωριμίας με τις βασικές αρχές της γραφιστικής ως αειφόρου επικοινωνίας και τον ρόλο της φωτογραφίας και της εικόνας γενικά, στον γραφιστικό σχεδιασμό. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να «γευτούν οπτικά» δείγματα του υλικού του φωτογραφικού αρχείου του γνωστού Κατερινιώτη καλλιτέχνη φωτογράφου Σάββα Τσιλιγκιρίδη (ΣάΤσι) (1924-2004).

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται τις ώρες 11.00-13.00.
Υπεύθυνος εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων: Νικόλαος Γραίκος.
E-mail: graikos@otenet.gr
Τηλ.: 6977.40.20.88
INFO: https://ergpoldrast.blogspot.com/











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΛΕΤΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΚΟΚΟ | COLOR PALLETES INSPIRED BY BAROQUE AND ROCOCO ART | ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 4 \ DESIGN \ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 37 | MULTIMODAL TEXTS 37