ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΖΙΑΦΑ | PROJECT ΒΡΟΝΤΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΟΠΤΙ-ΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 1


Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 οι μαθήτριες του τμήματος Βροντούς του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, πραγματοποίησαν συνέντευξη από την κ. Παναγιώτα Τζιάφα, 88 ετών (γεν. 1931) στην αυλή της οικίας της στη Βροντού. Η συνέντευξη εντάσσεται στο «Project Βροντού», το οποίο υλοποιείται από τη φετινή χρονιά (Ιανουάριος 2019) παράλληλα με το υπόλοιπο πρόγραμμα του «Εργαστηρίου». Το Project περιλαμβάνει σύνθετες ερευνητικές μελέτες της τοπικής ιστορίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, καλλιτεχνικές καταγραφές, αναπαραστάσεις και παρεμβάσεις στον οικιστικό και φυσικό χώρο και δημιουργία συλλογικών έργων τέχνης πολυτροπικής μορφής (Αναλυτικότερα για τους σκοπούς του Project βλ. παλαιότερη ανάρτηση Τετάρτη 1 Μαΐου 2019). Οι μαθήτριες που συμμετείχαν στη συνέντευξη ήταν οι: Κατερίνα Νταλαμπέκου, Έλενα Κορινιώτη, Δήμητρα Γιάντσιου, Δήμητρα Καλαϊτζή, Βαγγελίτσα Τσιμήτρη, Σταυρίνα Βάια, Χριστίνα Λιόλιου, Μαρία Τσιανάκα, Καλλιόπη Τσιανάκα, Πασχαλίνα Γιαννάκη και Ηλιάνα Τζιάφα.


Παναγιώτα Τζιάφα (γεν. 1931, Βροντού). Φωτογραφία: Βαγγελίτσα Τσιμήτρη (2/5/2019)

  

Παναγιώτα Τζιάφα (γεν. 1931, Βροντού). Φωτογραφία: Έλενα Κορινιώτη (2/5/2019)



Η Παναγιώτα Τζιάφα (γεν. 1931, Βροντού Πιερίας) τραγουδά τον τσάμικο «Η γειτονοπούλα». Απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 στις μαθήτριες  του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου στο πλαίσιο του «Project Βροντού»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΛΕΤΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΚΟΚΟ | COLOR PALLETES INSPIRED BY BAROQUE AND ROCOCO ART | ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 4 \ DESIGN \ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 37 | MULTIMODAL TEXTS 37