PROJECT ΒΡΟΝΤΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ | ΤΟΠΙΑ – ΦΥΣΗ Π. ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ 1 | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» (Τμήμα Βροντούς) του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου υλοποιεί από τον Ιανουάριο του 2019 το «Project Βροντού Πιερίας». Το Project πραγματοποιείται παράλληλα με το υπόλοιπο πρόγραμμα του «Εργαστηρίου» και αποτελεί ένα είδος «καλλιτεχνικής εθνογραφικής δράσης». Περιλαμβάνει σύνθετες ερευνητικές μελέτες της τοπικής ιστορίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, καλλιτεχνικές καταγραφές, αναπαραστάσεις και παρεμβάσεις στον οικιστικό και φυσικό χώρο και δημιουργία συλλογικών έργων τέχνης πολυτροπικής μορφής.

Για ποιους λόγους οργανώνουμε το Project; Σε τι σκοπεύουμε;

Οργανώνουμε το project για να ερευνήσουμε και να κατανοήσουμε τον τόπο μας από διάφορες πλευρές: ιστορία, γεωγραφία, φύση, πολιτισμό, συνήθειες και νοοτροπίες των κατοίκων. Για την έρευνά μας θα χρησιμοποιήσουμε διάφορες επιστημονικές και καλλιτεχνικές μεθόδους αναπαράστασης, συλλογής και περιγραφής δεδομένων.

Κατανοώντας τον τόπο μας μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη δική μας θέση σε αυτόν και να αναστοχαστούμε τη δική μας συμβολή για το μέλλον του.

Τελικός μας στόχος είναι να παράγουμε εργασίες που θα αποτυπώνουν τις σκέψεις, τα αισθήματα και τις προτάσεις μας με πολυτροπική μορφή, όπως εκθέσεις φωτογραφιών και έργων ζωγραφικής, έκδοση κειμένων, δημιουργία blog, θεατρικές αναπαραστάσεις, παρεμβάσεις στο δημόσιο και φυσικό χώρο, δημιουργία καλλιτεχνικών έργων στην ύπαιθρο (installations) κ.ά.

Οι δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα αφορούν τη συλλογή και την ερμηνεία ιστορικών μαρτυριών για την τοπική ιστορία ποικίλης μορφής (γραπτές, προφορικές και εικονιστικές) και την φωτογραφική καταγραφή του σύγχρονου τοπικού φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις των παιδιών εντάσσονται στις δράσεις «οπτικοακουστικού γραμματισμού», οι οποίες αποτελούν μέρος του γενικότερου προγράμματος σπουδών του «Εργαστηρίου».

Παραθέτουμε μερικές από τις φωτογραφικές αποτυπώσεις των παιδιών:


Έλενα Κορινιώτη. Όλυμπος-Βροντού. Φωτογραφία. Μάρτιος 2019


Βαγγελίτσα Τσιμήτρη. Όλυμπος-Βροντού. Φωτογραφία. 11/4/2019


Δήμητρα Γιάντσιου. Επιτάφιος Αγίου Νικολάου Βροντούς. Φωτογραφία. 26/4/2019  

Στο πλαίσιο του «Project Βροντού Πιερίας», που πραγματοποιείται παράλληλα με το υπόλοιπο πρόγραμμα του «Εργαστηρίου», δημοσιεύουμε φωτογραφικές αποτυπώσεις από την Παλιά Βροντού

Σταυρίνα Βάια. Ρέμα. Π. Βροντού, 5/2019

Δήμητρα Γιάντσιου. Δρόμος για Αγία Κόρη. Π. Βροντού, 3/5/2019

Πασχαλίνα Γιαννάκη. Δρόμος προς νέο χωριό. Π. Βροντού, 5/2019

Πασχαλίνα Γιαννάκη. Πουρνάρια. Π. Βροντού, 5/2019

Κατερίνα Νταλαμπέκου. Χαλάσματα. Π. Βροντού, 9/5/2019

Βαγγελίτσα Τσιμήτρη. Χαλάσματα. Π. Βροντού, 3/5/2019.

Πασχαλίνα Γιαννάκη. Σταυρός. Π. Βροντού, 30/4/2019



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΛΕΤΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΚΟΚΟ | COLOR PALLETES INSPIRED BY BAROQUE AND ROCOCO ART | ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 4 \ DESIGN \ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 37 | MULTIMODAL TEXTS 37