ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

 
Henri Cartier-Bresson (1908-2004). New Jersey, USA. 1947.


Οι σύγχρονες κοινωνίες είναι κοινωνίες αντιθέσεων. Για παράδειγμα, ο πλούτος συνυπάρχει με τη φτώχεια, η λογική με το παράλογο, η εργασία με την εκμετάλλευση, η ελευθερία με την ασυδοσία, η αλήθεια με το ψέμα, η προκατάληψη με την κατανόηση, το ηθικό με το ανήθικο, το «ιερό» με το βέβηλο», η καλαισθησία με την ασχήμια, η γνώση με την απαιδευσιά, η καλοσύνη με την κακία, η εμπιστοσύνη με την εξαπάτηση κ.ά. Τις αντιθέσεις αυτές μπορούμε να τις συναντήσουμε στην καθημερινή μας ζωή αλλά και στον εσωτερικό μας εαυτό. Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι κι αυτός γεμάτος αντιθέσεις με αποτέλεσμα να χάνει εύκολα τον αξιακό του προσανατολισμό και τελικά να χειραγωγείται (δηλ. να κατευθύνεται) από τα καταναλωτικά συμφέροντα.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να παρατηρήσουμε τις αντιθέσεις γύρω μας ή και στον ίδιο τον εαυτό μας και στη συνέχεια να τις αποτυπώσουμε με εικόνες.
Παρακάτω μερικές από τις αποτυπώσεις μας.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΛΕΤΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΚΟΚΟ | COLOR PALLETES INSPIRED BY BAROQUE AND ROCOCO ART | ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 4 \ DESIGN \ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 37 | MULTIMODAL TEXTS 37