ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟ» ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΠΗΓΑΣΟΣ»

 

Από το σκηνικό της παράστασης "Ενα δικό της δωμάτιο".   

To «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “Deep Eyes”» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου συμμετέχει στη θεατρική παράσταση του Θέατρου «Πήγασος» με τίτλο «Ένα δικό της δωμάτιο» βασισμένο στο ομώνυμο δοκίμιο της Βιρτζίνια Γουλφ και σε σκηνοθεσία Νικολάου Γραίκου.
Η συμμετοχή του «Εργαστηρίου» αφορούσε στην κατασκευή σκηνικού, στη φωτογράφιση και στη θεατρική διανομή.
Η φωτογράφιση των ηθοποιών έγινε από το μέλος του «Εργαστηρίου» Γιώργο Μυτελέτση.

Φωτ. Γιώργος Μυτελέτσης

Τον ρόλο του κοριτσιού/αφηγήτριας έπαιξαν άλλα δύο μέλη του «Εργαστηρίου» η Ευαγγελία Τσιμήτρη και η Νάνσυ Τζιόλη. Όσον αφορά στα σκηνικά, το «Εργαστήριο» συμμετείχε με την κατασκευή τεσσάρων μεγάλων διαστάσεων πάνελς (75 × 230 περ. εκ. και συνολικά 300 × 230 εκ.), τα οποία τοποθετήθηκαν στο βάθος της σκηνής. Τα πάνελς αποτελούνταν από τα ζωγραφικά πορτρέτα των τεσσάρων βασικών χαρακτήρων του έργου, δηλαδή, της Βρετανής συγγραφέα Βιρτζίνια Γουλφ (1882-1942), της Γαλλίδας φιλοσόφου και συγγραφέα Σιμόν ντε Μποβουάρ (1902-1986) και της Αμερικανίδας ποιήτριας Σύλβια Πλαθ (1932-1963). Αντί για τον τέταρτο χαρακτήρα, ο οποίος ήταν η φανταστική αδελφή του Σαίξπηρ, απεικονίστηκε η Βρετανή συγγραφέας Άφρα Μπεν (1640;-1689), η οποία αναφέρεται στο έργο ως η πρώτη γυναίκα συγγραφέας που κέρδιζε τα προς το ζην από την συγγραφική της δραστηριότητα. Τα πορτρέτα ζωγράφισε η Πάμελα Πετάλλι. Στα πάνελς, εκτός από τα πορτρέτα, είχαν επικολληθεί τμήματα από παλιά κοριτσίστικα ρούχα των μελών του «Εργαστηρίου» με την τεχνική του κολλάζ.
Το θεατρικό έργο έκανε πρεμιέρα στο Θάτρο «Πήγασος» της Κατερίνης το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 και θα παίζεται κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 14 Απριλίου 2024.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΛΕΤΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΚΟΚΟ | COLOR PALLETES INSPIRED BY BAROQUE AND ROCOCO ART | ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 4 \ DESIGN \ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 37 | MULTIMODAL TEXTS 37