PARADISE | ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 4 | MULTIMODAL TEXTS 4

Στην ενότητα των «πολυτροπικών κειμένων 4» δημοσιεύουμε αφηγήσεις που παρήγαν τα παιδιά με βάση το οπτικό βίντεο (video clip) “Paradise” (2011) του εναλλακτικού rock συγκροτήματος Coldplay. Το τραγούδι περιέχεται στο άλμπουμ Mylo Xyloto (2011). Το μουσικό βίντεο σχεδιάστηκε από το συγκρότημα και σκηνοθέτησε ο Mat Whitecross. Έχει μορφή αφηγηματική και εννοιολογική και βασίζεται στα ντοκιμαντέρ που είναι γυρισμένα στη φύση (nature documentary). Η ιστορία του βίντεο είναι αλληγορική και συνδέεται με ιδιαίτερο πολυτροπικό τρόπο με τους στίχους του τραγουδιού. Δηλαδή η κινούμενη εικόνα δεν αντανακλά τους στίχους, αλλά τους ερμηνεύει με πολύσημο τρόπο προσθέτοντας νέο νόημα στην οπτική και μουσική αφήγηση. Οι ιστορίες που εμπνεύστηκαν με δημιουργικό τρόπο τα παιδιά παρουσιάζουν πολλές διαφορετικές όψεις αυτής της πολυτροπικής σχέσης της κινούμενης εικόνας με τη μουσική και τους στίχους του μουσικού βίντεο.

Η σειρά «πολυτροπικά κείμενα» είναι δραστηριότητα οπτικοακουστικού γραμματισμού του «Εργαστηρίου». Αποτελείται από διαφόρων ειδών κείμενα που συνδυάζουν εικόνα και γραπτό λόγο.

  







































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΛΕΤΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΚΟΚΟ | COLOR PALLETES INSPIRED BY BAROQUE AND ROCOCO ART | ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 4 \ DESIGN \ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 37 | MULTIMODAL TEXTS 37