«Λόγου και Τέχνης παίδευσις». Δράσεις αγωγής στις τέχνες. 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου (2020)


Για τρίτη συνεχή χρονιά το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου οργανώνει σειρά δράσεων αγωγής στις τέχνες με τίτλο: «Λόγου και Τέχνης παίδευσις». Οι δράσεις περιλαμβάνουν έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, εργαστήριο παραγωγής και αφήγησης ποιητικού λόγου και θεατρική παράσταση. 

Αναλυτικότερα οι δράσεις είναι οι εξής: 
1 - 31 Αυγούστου 2020. Είσοδος Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου. 
«Καταγραφές». Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων». Εγκαίνια Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, ώρα 19.30. 
Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, ώρα 21.00. Αρχαίο Θέατρο Δίου. 
«Ελεύθεροι πολιορκημένοι / αφηγήσεις εγκλεισμού». Θεατρική παράσταση. Με βάση τις έννοιες της ελευθερίας ως πανανθρώπινης ιδέας, αλλά και του εγκλεισμού ως προσωπικής εμπερίστατης κατάστασης, οι οποίες συνυπάρχουν στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονυσίου Σολωμού, τα νεαρά μέλη του «Εργαστηρίου Πολ-τροπικών Δραστηριοτήτων» επεξεργάζονται δραματουργικά το ποιητικό κείμενο του εθνικού μας ποιητή και αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες που έγραψαν στη διάρκεια του «εγκλεισμού» τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοΐού. 
Παρασκευή 28 Αυγούστου – Σάββατο 29 Αυγούστου 2020. 
«Εργαστήριο παραγωγής και αφήγησης ποιητικού λόγου». Μεικτό (Διαδικτυακό και διά ζώσης) εργαστήριο άσκησης των παιδιών στην παραγωγή και αφήγηση ποιητικού λόγου. Σε συνεργασία με το «Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» και του «Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων Αφήγησης». 
Υπεύθυνος εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων: Νικόλαος Γραίκος 










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΛΕΤΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΚΟΚΟ | COLOR PALLETES INSPIRED BY BAROQUE AND ROCOCO ART | ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 4 \ DESIGN \ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 37 | MULTIMODAL TEXTS 37